Aura

Aura

 

Constructor: Victor Anguera

Alçada: 3,15 mts

Pes: 57 kg

Padrins: Serè i Marinada. Gegants de la Colla Gegantera del Pla de Santa Maria

Representa una dama de l’antiguitat com una al·legoria a la natura

 

 

 

El procés de construcció de l’Aura s’engega l’any 2007 però no serà fins a l’agost de 2010 que es presentarà en societat conjuntament amb el Mestral.
Després d’això va haver de passar un procés d’adequació de la seva estructura per tal de poder-la fer ballar i, així, és el 3 de juny de 2012 que es fa l’acte del seu bateig junt amb la seva parella.

 

Descripció de l’Aura per part de l’artista

LA GEGANTA .- LA NATURA
Els camps, les muntanyes, els vents, les pluges, el sol… en definitiva, el quatre elements –aigua, foc, terra i aire – que fan que la gent del camp sigui com és. Aquesta natura ancestral és la que representa la geganta.
Inspirada en alguna vella dama de l’antiguitat, tan antiga o més que els vells assentaments que poblaven les contrades del nostre poble, una dama madura però fèrtil, forta d’esperit, eixuta de tracte, exuberant i decidida. Aquesta dama és la nostra Natura, ella ens ha deixat conrear les seves terres, recollir els seus fruits per poder viure, ens ha donat el sol i l’aigua que ha fet brotar i néixer nous plançons… també ens duu vents i fred i altres símptomes del seu caràcter dur i auster.
La geganta, una noble dama, amazona, deessa, sempre adorada, estimada i també, renegada, sobretot en els seus cops de geni, va vestida amb tots els elements de la natura:
La Terra és representada en la faldilla, amb colors siena i ocres que dibuixa un horitzó ondulat de muntanyes… sobre aquesta faldilla, en duu una altra de color verd, com si fos un prat, amb motius de color or.
El Foc queda simbolitzat en el centre superior de la faldilla per unes flames, just on coincideix amb la zona púbica, que alhora fa d’espiera del geganter.
La brusa que duu també és daurada, com si fos una cuirassa, com a símbol de foc i fortalesa.
L’Aigua la trobem en les tires tornassolades translúcides d’aspecte sedós, entrecreuades…són com els rams de pluja que enaigüen els camps. És com si aquestes tires creessin una altra faldilla, quasi invisible, que va des de la superior, més sortida a la part baixa, i crea un espai molt aeri. La faldilla superior conté un gran simbolisme, és reialesa i fertilitat, és com l’abdomen de l’abella reina.
L’Aire, els vents, simbolitzats en aquest casc antic de ferro, bronze, or, cuir i teles, que marca la creu dels quatre punts cardinals o l’estrella dels vents, amb els seus sortints que assenyalen nord, sud, est i oest. El més discret és el frontal, el del nord, marcat per una
petita punxa al front, però no necessita res més, és metafòricament més entenedor veure que el nord és la cara de la geganta.
A la mà dreta duu una banya, que simbolitza l’Abundància i reverteix en l’economia, a la mà esquerra, hi duu un llarg mocador que simbolitza l’esforç, la lluita, el treball de les gents.