Professorat Gralla

Sin título-Color real-02Professora: Eva Jornet

Eva Jornet comença els seus estudis de flauta de bec i gralla a l’Escola Municipal de Música del seu poble natal, la Fatarella, a l’edat de sis i vuit anys respectivament. El 1999 comença els seus estudis de grau mig a l’Escola Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú i l’any 2006 obté el títol de grau mig amb Menció d’Honor al Conservatori Municipal de Barcelona.

Un any més tard comença el primer curs del Diploma d’Estudis Especialitzats de Música Antiga (D.E.M) al Conservatoire National de Région Perpignan Mediterranée i al 2011 finalitza els estudis de Grau Superior al Conservatorio Superior de Música Manuel Castillo de Sevilla, institució en la que, sota la tutoria de Vicente Parrilla, obté Matrícula d’Honor al Projecte Final.

Durant aquest últim període comença els estudis de fagot barroc amb Luis Castillo i es becada ERASMUS a l’Escola Superior de Música de Lisboa (ESML), on estudia amb al mestre Pedro Couto Soares.

Durant tots aquests anys segueix amb la gralla, tocant en grups de diables, fent balls de vermut, tocant en esbarts dansaires (un d’ells el del Baix Camp) i en grups de passacarrers de les Terres de l’Ebre.

El juny del 2011 és aceptada també al Conservatorium van Ámsterdam. Des de l’any 2009 forma part, com flautista i tocant diversos instruments de vent (cornamusses, cromorns, baixons, sac de gemecs, etc.) amb la companyia teatral Nao d’Amores (especialista en teatre prebarroc), sota la direcció dramatúrgica d’Ana Zamora i musical d’Alicia Lázaro. Amb aquesta formació ha participat en la creació de varis espectacles. Seguint dins del món teatral, el 2012, treballa amb Nao d’Amores i la Compañía Nacional de Teatro Clásico de Madrid (CNTC).

Dirigeix i és intèrpret de l’ensemble de música antiga Opus 5, grup de joves intèrprets reconeguts, procedents de diferents països com Japó, Cuba, Colòmbia, Bèlgica i Catalunya.

Màster de Musicologia i interpretació de la música antiga, promoció 2013/14 a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i UB (Universitat de Barcelona).

Farà també quatre anys que imparteix classes de gralla a l’escola de música de La Fatarella, on també està al capdavant del grup del grallers.

Forma part també de la xarxa de mestres de la Vocalia de Música de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya.