Projecte educatiu Gralla

GrallaEls cursos van adreçats a qualsevol persona interessada en l’aprenentatge de l’instrument per a la interpretació de peces tradicionals amb la gralla, tant de nivell inicial com de perfeccionament.

Els alumnes estaran distribuïts segons el grau de coneixements que tinguin de l’instrument i de llenguatge musical:

– Nivell inicial (alumnes sense coneixements de l’instrument)
– Nivell mig (alumnes amb coneixements mínims)
– Nivell avançat (alumnes que fa temps que estudien o toquen la gralla)

El programa que se seguirà durant el curs se centrarà una part d’ell a treballar aspectes tècnics (articulació, digitacions i molt important, molt important… on es prestarà molta atenció serà l’afinació).

La part del repertori tradicional es diferenciarà amb la música de passacarrers i música més complexa a diverses veus escrita durant tot el s. XX. També músiques de gralla de l’entorn del món geganter, de seguicis festius i músiques escrites aquests darrers anys (matinades, balls de gegants, valsos, pasdobles, polques, etc.)

L’objectiu és que els alumnes surtin amb una bona base i repertoris treballats i memoritzats per poder tocar al carrer amb tota tranquil·litat aportant un bon resultat a nivell de grup.

Les classes, de periodicitat setmanal, podran ser individuals de 45′ i col·lectives de 60’. Els grups es faran seguint diversos criteris, com el nivell, edat, disponibilitat, etc., un cop es tanquin les preinscripcions.

L’edat recomanable per l’inici de l’estudi de la gralla serà de 9 anys i l’alumne haurà de comptar amb el seu instrument.