Qui som

L’any 2007 l’Ajuntament de Botarell conjuntament amb l’Associació de Joves Pedra Fita, impulsa la creació d’una parella de gegants que encarreguen a un artista local, en Víctor Anguera.

Durant els anys següents, membres de l’Associació de dones i de l’Associació de jubilats, col•laboren en la confecció dels vestits.

Abans de la Festa Major de Sant Llorenç de 2010, els gegants ja estan llestos però sense nom. Així doncs el dia 10 d’agost de 2010 l’Ajuntament en fa la presentació en societat a la sala del Castell i esSONY DSC

procedeix a la votació dels seus noms entre el veïnat de Botarell, resultant guanyadores les opcions d’Aura i Mestral.

Després d’això es fan una sèrie de proves per tal de fer-los ballar detectant-los-hi alguna deficiència que s’hi ha d’arreglar.

Mentre es porten al Manel Llauradó (constructor de gegants i imatgeria festiva de Reus) per ser adequats, un grup de gent comença a tirar endavant la creació de l’entitat que donarà forma jurídica als gegants, i els cursos de gralla i timbal per tal d’acompanyar-los una vegada reparats.

El mes de maig de 2011 es constitueix legalment l’Associació Colla Gegantera de Botarell i el 14 d’agost del mateix any es presenten en 6046920998_e56374352e_b (Medium)societat els Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera que aniran fent actuacions per tot el que queda de temporada i els inicis de la següent tot esperant que finalment es puguin estrenar els gegants.

Serà el següent juny de 2012, concretament el dia 3 quan finalment es dura a terme el bateig de l’Aura i el Mestral.336002_10150932087108881_604132970_o (Medium)
En el mateix acte també es va fer la presentació en societat del Drapet i els 6 capgrossos que l’acompanyen, obra d’en Joaquin Carmona i en Paco Ortega, membres de la Colla Gegantera.

Sin título-Color real-01 (Medium)El mes de setembre de 2012 l’Ajuntament aprova el decret de cessió de la parella de gegants
a la Colla Gegantera de Botarell.

No serà fins al 6 de juny de 2015 amb motiu de la III Trobada Gegantera de Botarell que es farà l’acte d’apadrinament del Drapet per part del gegant Mestral. En el mateix acte, una vegada apadrinat el Drapet, va ser aquest qui va tenir l’honor d’apadrinar al Manetes. El Manetes és una rèplica en petit del gegantó Drapet, que li van portar els Reis Mags de l’Orient a l’Isaac, un membre de la Colla que té 5 anys. Aquest mateix dia, l’Aura també va tenir l’honor d’apadrinar el Gegantó Japonès de Reus. Gegantó que fa ballar en Pere, un nen de 8 anys.

El mateix mes de juny de 2015, concretament el dia 28, amb motiu de la cercavila de la Festa Major de St. Pere de Riudecols, la Colla Gegantera d’aquesta vila, fa padrina d’aquesta colla, la nostra Colla Gegantera, conjuntament amb la Colla Gegantera de l’Institut Pere Mata de Reus.