Vells coneguts per conèixer: La gralla i el timbal

El passat diumenge 20 de desembre vam poder gaudir d’una xerrada-col·loqui que van dur a terme els professors de l’AUMED Gerad Pouget i Eva Jornet, amb la col·laboració d’en Jaume Cuartero.

IMG-20151220-WA0004 (Small)

El Gerard, l’Eva i el Jaume ens van fer un repas sobre els orígens i la historia d’uns instruments tant nostres com són la gralla i el timbal i que a l’hora són tant desconeguts per tots nosaltres.

Durant les curtes dues hores que va durar la xerrada varem poder conèixer, a part de l’origen i la història, diverses tipologies de gralles i timbals, així com d’altres instruments de les mateixes famílies com poden ser els panderos, panderetes, baixons, tarotes, sacs de gemecs…

IMG-20151220-WA0055 (Small)També ens van parlar de diferents tipus de gèneres musicals on participen aquests instruments i vam poder gaudir de l’audició, a mode d’exemple, de vàries peces interpretades, en viu, per en Jaume i l’Eva a la gralla i en Gerard a la percussió.

L’acte ens va permetre conèixer una mica més bé els instruments musicals que acompanyen habitualment les nostres colles geganteres i, tal com preteníem, va ser un acte participatiu on tothom va poder expressar els seus dubtes i inquietuds.

IMG-20151220-WA0052 (Small)

Per acompanyar l’acte també hi vam poder trobar una mostra d’instruments tradicionals i de bibliografia sobre música tradicional.

La xerrada va x4Cbt4sZ (Small)estar organitzada conjuntament entre l’AUMED i la Vocalia del Camp de Tarragona de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i va comptar amb el suport i la col·laboració de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Botarell.

Podeu trobar més imatges de l’acte i un vídeo resum a la Galeria

Leave a Comment